Počasie na Zemplínskej šírave

Zemplínska šírava dosahuje nadmorskú výšku 116 metrov nad morom, leží na úpätí pohoria Vihorlat severovýchodne od Michaloviec. Rozprestiera sa na ploche 32,9 km. Aká je teplota na šírave ?

Počasie na Šírave

Prvá turistická sezóna, ktorá trvala do 15.9.1966 malá priemernú teplotu 20°C. Tieto hodnoty boli podľa SHMÚ podobné aj počas rokov 2004 – až 2012 v závislosti od mesiaca, pohybovali sa od 18,2°C až 23°C v mesiaoch od júna až po september . Priemerná teplota vody počas sezóny v roku 2013 bola 19,9 °C.

Teplota vzduchu Zemplínska šírava
Mesačná teplota vzduchu [°C] pre lokalitu Zemplínska šírava – Medvedia hora za obdobie rokov 2004 –
2012 (zdroj: SHMÚ)

Počas posledných rokov sa priemerná teplota zvýšila a priemerne teploty od júna až po august sú 28°C až 31°C.

Priemerné počasie
Priemerné počasie – graf (Zdroj: Sirokodaleko.sk)

Čo robiť na Zemplínskej šírave v zlom počasí ?

Počas sychravého, veterného či zimného počasia na šírave môžete navštíviť celoročné otvorený Thermalpark ŠÍRAVA. Vodný svet Thermal Parku šírava pozostáva z štyroch vnútorných bazénov – relaxačného, masážneho, vlnového a detského – a štyroch vonkajších bazénov – dvoch termálnych, masážneho a oddychového. Vnútorné a vonkajšie bazény sú vybavené vodnými a vzduchovými tryskami a masážnymi tryskami. Okrem toho sa vo wellness centre nachádza fínska, bylinková, parná a infra sauna a Thermal SPA s procedúrami ako masáže a vaňové kúpele. Vodný svet je pripravený aj na slnečné letne počasie. V lete sú pripravené lehátka na trávniku, aby ste si mohli vychutnať letné počasie.

Thermal Park na Zemplínska Šírava
Thermal Park Šírava je pripravený na každé počasie

Aktuálne počasie na Zemplínskej šírave

Počasie na šírave aktuálne.

Shopping Basket